Napelem telepítés statikai vizsgálata

napelem telepítés statikai vizsgálataNapjainkban a megújuló energiák használata egyre széleskörűbbé válik, ráadásul különböző támogatások is igénybe vehetők rá. Így egyre több ügyfelünk keres meg azzal, hogy vizsgáljuk meg az épületszerkezeteket (pl. lapostetőt vagy fedélszerkezetet) tartószerkezeti szempontból, alkalmasnak minősíthető-e a napelemek telepítésére. Amennyiben pályázati finanszírozásról van szó, abban az esetben a tartószerkezeti vizsgálat kötelezően előírt része a pályázati anyagnak.

Legyen szó akár családi ház fedélszerkezetének vizsgálatáról, egy lapostető igazolásáról vagy egy zöldmezős napelem park telepítéséről, mi elkészítjük a statikai, tartószerkezeti munkarészeket.

Ház statikai vizsgálata, avagy házvásárlás statikussal

házvásárlás statikussal

Ha szeretne biztosra menni, és nyugodtan aludni, hogy nem vesz olyan házat, amelyben valamilyen rejtett hiba lehet, akkor célszerű szakemberrel is átnézetni a házat az ingatlan megvásárlása előtt. Akkor javasoljuk megnézetni szakemberrel, ha már minden más szempont rendben lévőnek tűnik, ellenkező esetben felesleges kiadás lehet a vége!

Falbontás előzetes statikai vizsgálata

falbontás

Amikor megvettük álmaink házát vagy lakását, gyakran egyik első kérdésként - sokszor még a vásárlás előtt - merül fel bennünk, hogy tágasabb teret szeretnénk létrehozni vagy túl sötét a helyiség, és több fényt szeretnénk bejuttatni.

Ennek egyik legkézenfekvőbb megoldása, hogy a meglévő falazatokat teljesen vagy részlegesen eltávolítsuk, így hozva létre a tágasabb belsőt vagy a világosabb szobát.

Házfal repedés - Repedések vizsgálata

repedések

Régi és új épületek rendszeresen megjelenő hibajelensége a különböző irányban, nagyságrendben és időbeli lefolyással rendelkező repedések megjelenése. Bár az épület repedései sok tényezőre és hatásra vezethetők vissza, az alábbiakban megpróbáljuk felsorolni a leggyakoribb jelenségeket és károsodásokat.

Tetőtér beépítés

falbontás

Általános tudnivalók családi ház tetőtér beépítéséről

Amikor egy család kinövi a házat, szinte az első gondolat mindenhol, a tetőtér beépítése. Azonban a végleges döntés meghozatala előtt sok-sok szempontot kell mérlegelni, és szakember bevonásával meg kell vizsgálni a ház adta lehetőségeket.

© 2016-2019 Statikum® cégcsoport - statikai szakvélemény, statikus szakvélemény, statikus. | Minden jog fenntartva. A weboldalt a Statikum® cégcsoportba tartozó Z+Zs Controlling Kft. üzemelteti. | A Statikum logo® és a Statikum® név bejegyzett védjegyek, felhasználásuk csak a jogtulajdonos írásbeli hozzájárulásával lehetséges.

Joomla Templates by Joomla-Monster.com