Társasházi függőfolyosók statikai vizsgálata

függőfolyosó statikai felülvizsgálata

A társasházi függőfolyosók rendkívül változatos anyagokkal és szerkezeti kialakítással készültek, ennek megfelelően javításuk is más és más módszerekkel történik. Legjellemzőbbek a befogott acél konzolos vagy kőkonzolos kialakítások, beton vagy vörös mészkő lapokkal adva a függőfolyosó járófelületét. Meghibásodások elsősorban a csatlakozási pontokon illetve a járólapok közepén alakulnak ki, részben a meteorológiai hatások következtében, részben szilárdságvesztés miatt. Nagyon sokszor találkozunk a korróziós hatások következtében javításra vagy cserére szoruló peremgerendákkal, konzolokkal, mely korrózió a függőfolyosó lemezének peremén is jelentős károkat tud okozni. A korlátok csatlakozási pontjai szintén korróziós hatások következtében gyengülnek vagy akár teljesen elengednek, emiatt pedig maga a korlát is elmozdul és veszélyessé válhat.

Mit tartalmaz a szakvélemény?

A rossz állapotban lévő régi vagy károsodott függőfolyosókról készített statikai szakvélemény tartalmazza a szerkezeti beazonosításokon túlmenően a károsodott elemek meghatározását, a károsodás mértékének meghatározását és az esetlegesen szükséges elvégzendő szerkezeti beavatkozásokat.

© 2016-2019 Statikum® cégcsoport - statikai szakvélemény, statikus szakvélemény, statikus. | Minden jog fenntartva. A weboldalt a Statikum® cégcsoportba tartozó Z+Zs Controlling Kft. üzemelteti. | A Statikum logo® és a Statikum® név bejegyzett védjegyek, felhasználásuk csak a jogtulajdonos írásbeli hozzájárulásával lehetséges.

Joomla Templates by Joomla-Monster.com