Sírbolt újraváltásához szükséges statikai szakvélemény

sírbolt statikai felülvizsgálata

Az utóbbi években többször is felkértek bennünket különböző temetőkben kripta (sírbolt) újraváltásához szükséges statikus szakvélemény készítésére.

A kripta (sírbolt) feletti rendelkezési jog időtartama (használati idő) 100 év. A BTI Zrt. temetőiben azonban található 50, 60 és 80 éves időtartamra váltott sírbolt is.

Budapesten a sírboltok - újraváltással történő- további használatára csak az építési hatóság engedélyének (sírboltok esetén ez a BTI Zrt.) birtokában kerülhet sor. Az engedélyt a BTI Zrt. statikai szakvélemény alapján adja meg. Az újraváltás ideje 60 év. (http://www.btirt.hu/sirhely-ujravaltas/)

A szakvélemények megalapozására a 1999. évi XLIII. törv., a 145/1999. (X.1.) Korm. rend. és a 20/2000. (X.26.) Főv. Kgy. rendelete szolgál.

Az ebben a témában készített szakvélemények tartalmazzák a sírbolt vizsgálatának időpontjában annak állapotára vonatkozó megállapításokat illetve bármilyen szükséges elvégzendő beavatkozást, amely ahhoz kell, hogy a sírbolt állékonysága és jó állapota a következő 60 évre is biztosított legyen.

© 2016-2019 Statikum® cégcsoport - statikai szakvélemény, statikus szakvélemény, statikus. | Minden jog fenntartva. A weboldalt a Statikum® cégcsoportba tartozó Z+Zs Controlling Kft. üzemelteti. | A Statikum logo® és a Statikum® név bejegyzett védjegyek, felhasználásuk csak a jogtulajdonos írásbeli hozzájárulásával lehetséges.

Joomla Templates by Joomla-Monster.com